Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2014 22:00 - Как светът да стане по-добър? (Проект по Свят и Личност №1)
Автор: golqmatausta Категория: Други   
Прочетен: 1683 Коментари: 4 Гласове:
3

Последна промяна: 30.09.2014 11:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

         „Как светът да стане по-добър?“ Сигурно всеки си задава този въпрос и всеки си има свое мнение. Колкото до моето – давам ви го в четири аспекта – политически, икономически, социален и културен. Но имайте предвид, че аз не пътувам, и на места (най-вече в културният и политическият аспект) ще огранича мнението си само до България.

 

         От политическа гледна точка са нужни мнооого промени. Първата промяна е да се изнесат всичките сегашни политици и да бъдат заместени от млади хора, на не повече от 30-ина години. Защото младите хора имат свежи идеи и съвсем друго мислене, но което е по-важно, те няма да са покварени от властта и да ламтят за още и още. И естествено възниква въпросът „И как ще изберем, аджеба, кой да влезе в парламента, и кой не?“. Лесно – 240-те най-големи (като брой население) населени места си организират локални избори за това кой от техният град да пратят в парламента. За да има смисъл, обаче, ще имат право да участват само хора до 30-годишна възраст, които да нямат никакви връзки (роднински или не) с бивш член на политическа партия или организация, които да могат да го използват след това. Всички стари партии се унищожават напълно. Как новите 240 ще се организират си е тяхна работа.

         Другата промяна е свързана с купуването на гласове и изборният туризъм. По време на избори се затварят границите на държавата за хора, но не за товари, като се засилва контрола на товарите, които влизат на територията на страната. Така няма как да се вкарват хора от съседните страни, колкото да гласуват, и после обратно. Също така, трябва да си живял поне 5 години в България, за да имаш право да гласуваш, както и да имаш обща оценка поне 5 на дипломата за завършено средно образование. Една стотна по-надолу и забравяш за изборите. Тези две неща Бареков ги предложи, в отговор на което ДПС нарече него и партията му „болни мозъци“, с което ДПС си вкараха егаси автогола.
         Най-общо политиците трябва да мислят за народа и държавата си, не как само да лапнат по-дебел кокал. Най-малкото, те могат да смучат от джобовете ни, ама рано или късно няма да остане какво да смучат. Трябва да решават проблемите по мирен начин, а не като американците и Ислямска държава, и Украйна и Русия да водят безсмислени войни помежду си.

 

         Икономически държавите трябва да си помагат, а не да си налагат разни ембаргота едни на други, и обикновените хора да си патят, понеже Путинчо има откачения замисъл да завладее света, а пък ЕС и САЩ не могат да му позволят. Сега ЕС наложи ембарго на Русия, а пък тя на нас. И какво? Нашите производители не могат да си продадат продукцията и са принудени да я изхвърлят. А пък Путинчо да си се мисли за неприкосновен, ама като му свършат ресурсите, ще го питам пак. Та, освен това, трябва да си помислят много сериозно как си разпределят приоритетите. Американците, примерно, плащат повече за затворниците си, вместо за учениците си. „F**k logic“ с две думи. Трябва всеки да плаща, да кажем, 20% ДДС ако има доходи до...ъм...1500 лв./месец. При доход 1500-3000 лв./месец ДДС-то да скочи на 30%, при 3000-4500 лв./месец – 40% и т.н. Колкото си по-богат – толкова повече да плащаш, така парите се разпределят както трябва сред населението и държавната хазна. А не някой си да се е нагушкал с няколко десетки милиарда долара, а пък болшинството африканчета да измират от глад и болести. Така и честно работещите хора ще имат пенсии, различни от смехотворните 150 лв., като при нас. Също трябва да се категоризира кой колко да получава според натовареността, риска за здравето и живота на работника и продължителността на работното време. Плюс бонус от 50% процента (поне) за нощен труд. Плюс задължително освобождаване от работа за празниците.

 

         Социалният аспект пък е болна тема за много хора. Като начало трябва да се премахнат абсолютно всякакви предразсъдъци. После идва ред на расизма, сексизма и т.н. Идва реч и за една тема, която по едно време доста се беше раздухала, това е темата за хомосексуализма. И задавам един въпрос: с какво ви пречат хомосексуалните? И не ми отговаряйте с това, че е грях според християнството. Изключете тази идиотска догма и представете някоя друга основателна причина. Понеже е казано „обичай ближния си“, но не е казано какъв трябва да бъде той. Плюс това, много „християни“ казват, че да си гей е грях, обаче да си лесбийка не е. Е, да де, ама е казано „хомосексуализъм“, а не „гей“. А лесбийките са хомосексуални жени, т.е. те спадат към „хомосексуализма“.
         Така или иначе, хората не трябва да се разделят на раси, националности, според цвят на кожата, етнос, религия и т.н. Всички сме хора. Ако погледнеш рентгенова снимка на скелета на бял и черен, атеист и религиозен, християнин и мюсюлманин, българин и китаец можеш ли да различиш кой кой е? Не.

 

         Култура. Това животно е на изчезване. Е, кажете ми, как така до ликовете на Ботев и Левски може да се настани графит на тая сган хулигани „CSKA ULTRAS“, и то не къде да е, ами на крепостта Баба Вида, която се посещава и от чужденци? И за капак никой не го маха. На други места пък има графити с нецензурни изрази... То простащината не ходи по гората, а по хората. До там се е пропила в мозъците на хората, че младите одобряват песни с откровено отвратителни текстове. И пак си идвам на темата чалга. Щом искате да си я слушате, тогава се прави цензура, като всяка песен минава през специална комисия. И не се пуска на пазара, ако има нецензурни изрази и/или лош подтекст. Не може да изпееш „Ох банана, ах банана, кат го фана къв кеф ми става...“ и това да стане хита на века. Ако не за друго, то поне заради децата ни. Не мисля, че е нормално още не проговорили, да псуват като хамали. И да слушат „Айде мършиии...“.

         От друга страна, много хора не знаят официалните празници. Поне дните на Освобождението, Съединението и Независимостта, ако не другите. Все си мисля, че ако не ги знаеш, не трябва да прескачаш 4-ти клас. Същото важи и за правописа. Как така човек в 12-ти клас не може да си напише правилно името!?! Или да не знае как се казва равнината, в която живее?! Както и други неща, като тези, които са пълни абсурди! Все едно, че мислят не с главите си, а със задниците си. Само че там мозък няма, а нещо друго.




Гласувай:
3



1. born - И аз също,но...
29.09.2014 22:50
Много хубаво ги редите, но щом давате Дудучето като пример , значи има нещо за което да се замислите и то най-вероятно е наивитета. По политическия аспект ще Ви разбият моментално дермократите, с които между другото сте на един акъл по отношение хомодружинките. В геополитически аспект Ви разбирам, че "Путинчо" иска да завладее света, а Обамчо е готиния пич, който въобще не иска подобно нещо - напротив. В икономически аспект това е базата на християнската религия, но не всички са християни, да не говорим източно православни. В културния аспект може да се каже, че простащината не е отсега, а е залегнала в бита на народа от дълбока древност, по отношение на което Р.Ралин написа епиграма , валидна и за преди и за след ...: "Докога над страната ни бащина ще вилней тази страшна простащина./"Люти чушки"-1968 год./ И така нататък. Само да не кажете, че давам акъли на младите. И накрая в този смисъл още един цитат :"Ако нямаш акъл в млада главица, не го търси в бяла брадица." Така че контратезата за младите гении и дъртите догматици е добре да анализирате по-обстойно. Поздрави.
цитирай
2. golqmatausta - born:
30.09.2014 11:46
Обамчо също иска да завладее света. Не съм казал обратното. Все пак Мак Доналдс и Холивуд са от САЩ, нали? Не е нужно да си християнин за да бъдеш човек, ако това намекваш. От към демократите "Никой тук не е точно това, което изглежда", иначе казано в БГ демокрация няма и не е имало. Колкото до културния аспект - тук съм съгласен.
цитирай
3. django - Проблема е в ценностната система на ...
30.09.2014 11:53
Проблема е в ценностната система на човека и формирането в детските години нагласи. Както в моралният кодекс. От там се тръгва когато искаш коренна промяна. Другото са само вариации на едно и също нещо.
цитирай
4. golqmatausta - Така си е
30.09.2014 20:49
Прав си, django, затова съм толкова против чалгата, понеже в нея се пее за секс, алкохол и други неща, с агресивен и на места нецензурен/обиден текст, което от ранна детска възраст изкривява ценностната система и възприятията на децата. И когато пораснат, те стават хулигани и престъпници, понеже като деца това са слушали от песните, и си мислят, че е нормално. А то НЕ Е!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: golqmatausta
Категория: Лични дневници
Прочетен: 27369
Постинги: 11
Коментари: 17
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031